Oldal kiválasztása

Kik vagyunk...

A Széchenyi István Egyetem számára mindig fontos volt, hogy a képzések mellett olyan lehetőségeket biztosítson hallgatóinak és mellette Győr város lakosainak, ahol megismerkedhetnek a mai gyorsan fejlődő digitális világ adta pozitívumokkal. Ennek köszönhetően a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületével (SZESE) közös együttműködésben 2019 májusában e-sport szakosztály alakult, ahol professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal. A szakosztály lehetőséget ad arra, hogy országos szinten olyan területet biztosítson az e-sportolni vágyó fiataloknak, ahol megtanulhatják a digitális verseny alapjait és a későbbiekben akár világszinten is kimagasló eredményeket érjenek el.

A SZESE E-sport szakosztálya 2019 őszén kezdte meg aktívan működését, egy ambiciózus egyetemi offline rendezvénnyel, melyet nagy érdeklődés követett.  A vírushelyzet kirobbanását követően gyors struktúraváltoztatásra és átpozicionálásra volt szükség, így aktivitásunkat és tevékenységünket a kezdeti offline elképzelések helyett online formában kellett szerveznünk. 

A SZESE E-Sport szakosztály működése több különböző területre oszlik, többek között:

  • rendezvényszervezés
  • terem üzemeltetés
  • versenyszervezés
  • versenyeztetés
  • edzések, képzések tartása

A SZESE E-Sport szakosztály alapvető célja, hogy azok, akik érdeklődnek az e-sport, digitális sportok és hozzájuk kapcsolódó területek iránt, lehetőséget kapjanak ezen képességeik felmérésére, kipróbálhassák magukat az egyes területeken, játékokban. A szakosztály kiemelten figyel a közösségépítésre is, hogy a szakosztály alá tartozó tagok, játékosok megfelelő környezetben tölthessék kikapcsolódási idejüket és készülhessenek egyes versenyeikre. 

 

Eddigi rendezvényeink:

Széchenyi István Egyetemi E-Sport Kupa (2019 ősz)

16 egyetemi csapat részvételével zajlott le az első SZE E-Sport League of Legends kupa, melyen az online selejtezőket, egy offline döntő követte az egyetem aulájában. A kupa összes mérkőzése élőben látható volt a rendezvény Twitch csatornáján.

Az offline döntőt egy egész napos „Gaming Event” vezette fel, ahol a hallgatók kipróbálhatták magukat több játékban is. A döntő iránti érdeklődés az előzetes várakozásokat is felül múlta, végig teltház előtt zajlottak a küzdelmek.

SZESE StayAtHome Championship (2020. április – június)

A pandémiás helyzetre reagálva, 2020 tavaszán szerveztük meg első online rendezvényünket mellyel igyekeztünk minőségi szórakozási és versenyzési lehetőséget biztosítani a résztvevők számára.

FIFA és League of Legends játékokkal hirdettük meg a bajnokságokat, melyeken összesen közel  1000 fő vett részt.

Formula Student Online (2020. augusztus 8.)

Az egyetemisták Forma 1-es futamaként ismert Formula Student verseny sem tudta függetleníteni magát a koronavíros okozta helyzettől, így a Zalaegerszegre tervezett magyar futam 2020-ban az online térbe vonult.

Az FS Online nevet viselő virtuális Formula Student verseny a Széchenyi István Egyetem, mint főszervező által, valamint a Formula Student East, Formula Student Netherlands a MITeamDelft és a SZESE E-Sport szakosztályának kollaborációjának köszönhetően került megrendezésre.

Az online verseny, melyen 22 országból 46 egyetemi csapat képviseltette magát, augusztus 8-án került megrendezésre. A csapatok mérnöki munkáját értékelő statikus versenyszámok mellett az E-Sport is teret kapott, hiszen a pályán történő versenyzés ezúttal szimulátoros környezetben került lebonyolításra. A teljes rendezvény élőben követhető volt, melyet több, mint 10 ezer néző követett figyelemmel.

 

SZESE E-Sport Online Cup (2020. október-november)

Online rendezvényeink folytatásaként 2020 őszén megrendeztük a SZESE E-Sport Online Cup-ot, melyen a FIFA és League of Legends játékok mellett ezúttal CS:GO-ban is megmérettethették magukat a játékosok.

 

 

Kövess minket...

Követő

Követő

Tag

Kupagyőzelem